Дейности през месец май 2023г.

На 17 май се проведе състезанието „Млад огнеборец“. Нашият отбор се представи отлично и завоюва трето място.
Положеният труд на децата, тренировките и безупречната работа се отплатиха.
Браво за поредния приз в спортните състезания!
В състезанието участваха 8 отбора от гр.Свищов , Горна Оряховица, Павликени, Полски Тръмбеш,Елена и Стражица.

На 20 май паралелно се проведоха две спортни инициативи в затревеното корито на р. Тунджа в Ямбол – в участъка от Каргонския мост до Биков мост: Втори турнир по утринна гимнастика „Ямбол’ 23“ и инициативата „Спортувай с президента“.
Учениците на ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ се включиха с 3 отбора.
При най-малките (I-IV клас), за училището се състезаваха два отбора. В тази дивизия участваха 25 отбора от цялата страна.
При по-големите (V-VII клас) или втора дивизия, нашите ученици примериха сили с 21 отбора от цялата страна.
Предвид малкото време за подготовка, нашите ученици дадоха всичко от себе си и се представиха отлично.
Организатор на Втория турнир по утринна гимнастика „Ямбол ’23“ е Община Ямбол.
Целта на спортното събитие беше да се развие и популяризира утринната гимнастика в училищата, да се насърчи физическата активност сред подрастващите и да излъчат победители в отборната надпревара и в индивидуалното състезание.

На 22.05.2023г. в ОУ “Св. Патриарх Евтимий“ организирахме турнир по волейбол с ученици от VII клас. Имахме два отбора- момчета и момичета, които участват в НП “Заедно в изкуствата и спорта“. Поканихме отбори от две училища СУ “Вела Благоева“ и СУ “Владимир Комаров“-участници в същата национална програма,получи се един страхотен празник на спорта. Нашите момичета победиха отбора на СУ “Вела Благоева“. В борбата за първо място се изправиха срещу Областният първенец при момичетата СУ “Владимир Комаров“ и след оспорвана среща заеха второ място. Момчетата на ОУ “Патриарх Евтимий“ безапелационно заеха първото място, показвайки много умения и желание за победа! Началото на турнира беше открито с изпълнение на музикалната и вокална група по същата национална програма -група # Hashtag .

Любезно благодарим на гостите от СУ “Владимир Комаров“ и СУ “Вела Благоева“, както и на техните ръководители за участието им, с което показаха своето своето уважение към нашата инициатива!

Върви, народе, възродени!
По случай празника на светите братя Кирил и Методий, българската азбука, просвета и култура- 24 май, учениците от IIд и IIIг клас изработиха красиви букви от фибран. С тях изписаха мотото “Напред! Науката е слънце”, което поставиха в зелената площ пред училището. С тази инициатива те поздравяват всички ученици, учители и граждани с празника на буквите.

София Русинова от VIд клас завоюва престижното второ място по Биология в третия кръг на турнира по математика и природни науки “ScienceMeUp”, който се проведе този уикенд в Биологическия факултет на СУ „Климент Охридски“. 🥈
Желаем силните амбиции на София да и спечелят все по-големи успехи в областта на природните науки! 🍀🏆