Кампания по пътна безопасност

В най-студения и снежен ден, но с много детски усмивки и в отлично настроение четвъртокласниците на ОУ “Св. П. Евтимий“ успяха да осъществят инициативата „Посланията на есенния лист“. Кампанията по пътна безопасност се реализира в рамките на годишна инициатива на Националния дворец на децата, подкрепен от Главна дирекция „Национална полиция“.

Днес, 25 януари 2022 г. ученици от четвъртите класове в присъствието на служители от „Пътна полиция“ в ОДМВР Велико Търново спираха водачи на автомобили, родители и минувачи и с усмивка ги призоваваха за толерантност на пътя и специално отношение към децата на улицата и в превозните средства. Малчуганите подаряваха сътворени от тях послания за безопасно поведение, прикрепени към нарисувани от тях есенен лист, снежинки и флаери за спазване на правилата за движение, засилване на вниманието и бдителността в зимните условия.

Целта на инициативата е децата да бъдат стимулирани да спазват правилата за безопасност, да се убедят, че могат да провокират и влияят на родителите си и на обществото за повече внимание на пътя, за да опазим най-ценното за всички нас – нашите деца.

Екипът на Училищната комисия по БДП и класните ръководители на четвъртокласниците, ангажиран с изпълнението на мерки и дейности, свързани с безопасността на движението по пътищата – част от учебното съдържание и компетентностите, които учениците трябва да усвоят, призовава всички участници в движението за повишено внимание, особено предвид зимния сезон, за бдителност и отговорно поведение на пътя – както като водачи, така и като пешеходци!

Вижте нашата дейност в галерията снимки :~)