Коледа в Подготвителна група „А”

Поверие гласи, че какъвто човек влезе в дома ти на Игнажден, такава ще бъде цялата ти година. В ПГ „А” гостува родител – майката малкият Ради – Елена, която донесе на групата много майчина любов, здраве, подкрепа и добро настроение.

Желанието ѝ да прочете интересна коледна приказка беше на път на се провали,  тъй като един от героите се беше „разболял”.  За щастие тя, заедно с децата и тяхната учителка Албена Щаракова, се организираха бързо да „излекуват” болната Мецана и да спасят „Коледа в гората”.

Всички заедно направиха коледна работилница: „доведоха” приятелите на Мецана като ги оцветиха, изрязаха и залепиха около елхата. През цялото време гостенката поднасяше интересна информация за празниците, които предстоят, направи чай на децата и много се забавляваха.

Така с общи усилия успяха да „излекуват” приказната героиня, а милата гостенка поднесе на групата вкусна баница с късмети.

Седмица преди това, друг родител също влезе в групата и прочете на децата коледни приказки и стихотворения. С тези инициативи бе поставено началото на предстоящите празници.