Проект „Назад към природата“


Учениците от 3 г клас при ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ с класен ръководител Силвия Пенева кандидатстваха за участие в Национален ученически конкурс на МЗ „Посланици на здравето“ и бяха одобрени. Проектът е озаглавен „Назад към природата“.

От най-ранно детство у децата се изграждат вкусовите пристрастия и привички. Именно в начална училищна възраст е важно да се формира правилната представа за здравословно хранене и спорт, защото това е залог за добро самочувствие, работоспособност, активна дейност, настроение, важно условие за нашето здраве и дълголетие. Върху формирането на система от знания в тази посока, ще се опитаме да заменим консумирането на пица, чипс, кока-кола, кроасани, захарни изделия и др. със здравословни храни и напитки. Ще дадем възможност за насърчаване и мотивиране на децата и техните семейства да развият и осъществят идеите си, свързани с доброто здраве, растеж и физическа активност.

Проектът дава възможност за насърчаване на децата и техните семейства и събуждане на интерес и съпричастност към проблемите, свързани с природосъобразното хранене, здравословния и активен начин на живот. Надяваме се чрез популяризирането сред учениците от училището и партньорите, да има полза и в социален аспект.


IMG_20170111_100739