Спортен празник в парк „Ксилифор“

С поход до парк „Ксилифор“ в събота – 8 октомври 2022г., стартира есенната кампания на инициативата за спорт и здраве „Движи се и победи“. Организатори на кампанията са Община Велико Търново, Великотърновски общински съвет, РЗИ Велико Търново, ТД „Трапезица 1902“, Младежкият дом-Велико Търново.
В инициативата се включиха малчуганите от I г клас и техните ръководители г-жа Силвия Пенева и г-жа Христена Христова. Те се забавляваха в различни атрактивни състезания и предизвикателства. Въпреки, че бяха най-малките участници, успяха да се преборят, да покажат спортен дух и заеха трето място в щафетните игри с отбора си „Таралежите“. Проявиха своята ловкост, смелост и координация и без страх преминаха през въжената градина. Децата се включиха и в останалите центрове на предизвикателства – срелба с лък, тролей над езерото, туристически каяк и др.
В надпреварата лъвски скок награди получиха ученици от нашето училище. При момичетата първо и второ място завоюваха Пламена Китанова и Виктория Димова, а при момчетата – Никола Китанов зае второ място.
Хубавото време и атрактивните предизвикателства допринесоха за чудесното настроението и забавление на деца и възрастни. Благодарим на организаторите!