Захар или мед

IMG_20170223_171612


Учениците от 3 г клас при ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ изработиха и представиха по атрактивен начин презентация на тема „Захар или мед“ пред ученици от 1, 2 и 3 клас на училището. Инициативата е част от проекта „Назад към природата“ в рамките на Национален ученически конкурс на МЗ „Посланици на здравето“.

        В няколко представяния третокласниците запознаха аудиторията с интересни факти от живота на пчелното семейство, продуктите, които получаваме от него, питателните и лечебни свойства на пчелните продукти. Гостите имаха възможност да сглобят макет на пчелен кошер, видяха и опитаха различни пчелни продукти. На първокласниците и второкласниците бяха раздадени материали, които да оцветят и да научат как достига до нас пчелният мед. Срещите завършваха със забавен танц. За участието си всички класове получиха награда – играта „Ям, ям, ям … Искам аз да съм голям“. На тези различни, емоционални, ползотворни и обнадеждаващи срещи децата се убедиха, че училището не е толкова скучно място.

         Чрез тази инициатива учениците от 3г клас популяризираха идеята, че природата ни дава здраве и сили. Убедиха много деца да употребяват мед, но в умерени количества, за по-сладък и здравословен живот. Много хора се страхуват от пчелите, но те носят за човека полза и техните продукти имат вълшебни свойства и трябва да ги приемаме колкото може по-често.


 IMG_20170224_160155 IMG_20170224_160125