II Международно състезание „КИТАЙСКИ ЕЗИКОВ МОСТ“

За втора поредна година в аулата на Великотърновския университет на 11.06.2022г. се проведе II Международно състезание за ученици от Начални и основни училища „КИТАЙСКИ ЕЗИКОВ МОСТ“- Национален кръг – България.

В него се състезаваха 16 участника от цялата страна.

Компетентно жури от български и китайски професори от Институт „Конфуций“, Софийски и Великотърновски университет оценяваха участниците по две направления- представяне на китайски език и артистичност и талант.

Сред 16 –те участници, трима са ученици от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“, а именно: Стилиян Узунов от VII“А“ клас, Алина Игнатикова от III клас и Николай Валентинов Цеков от II клас.

Нашите ученици се конкурираха с ученици от частни училища в страната, които изучават езика в редовни учебни часове и се представиха достойно.

Показаха завидни музикални и артистични таланти, представяйки фрагменти от китайската култура. Стилиян Узунов се представи блестящо с таланта си на изпълнител на китайска опера. Пленителни бяха и танците на Ники от втори клас, който се представи в екип с първокласник от ОУ „Бачо Киро“.

Поздравления на талантливите ни и амбициозни ученици.