Весело лято, скъпи седмокласници и на добър час!

Уважаеми родители,

В края сме на една необичайна учебна година, през която бяхме изправени пред нови, различни изпитания, с които  се справихме успешно, защото имахме и вашата безценна подкрепа.

Преодолявайки трудностите станахме по-силни, по-можещи, по-знаещи. Тази изолация промени всички, но ни помогна да оценим истински ценните неща.

Всички вие успяхте по-отблизо да вникнете в нашата професия и станахте съпричастни към всички препятствия, които се налагаше да преодоляваме.

Сърдечно ви благодаря  мили родители, от името на целия педагогически колектив,  за топлите думи изказани от много от вас в поздравителни адреси, благодарствени писма и послания отправени към нас – учителите. Ние, също като нашите ученици, имаме нужда от подкрепа и вдъхновение.

Благодарим ви за активното участие в анкетата, която адресирахме преди повече от месец към всички вас, с цел проучване на мнения  и препоръки за нестандартната форма на обучение от разстояние. Особено важно е, че сме единни, че трудните обстоятелства ни направиха още по-близки, защото всички ние мислим  за добруването на нашите деца!

Анализирайки получените отговори  на над 680 участници в анкетата, над 60%посочиха задоволство от подготовката на колегите.

С гордост отчитам резултатите от НВО- 7 клас. Макар и в извънредни условия, от явилите се 111 ученици, 11 са с отлични оценки по БЕЛ и 11 ученици с отлични оценки по математика, от които 9 са с над 90 точки.

Средният резултат по БЕЛ е 64,66 точки от 51,06- за страната и 50,44 точки по математика при 36,33 точки за страната.

Гордост за всички е резултатът по математика на Надежда Христова от 7”Б“  клас – 99,5 точки от 100 възможни. Аплодисменти!!

Випуск 2020 на ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ завършва с 54 отличници, от които 26 пълни.

За трета поредна година УН  връчва утвърдената годишна награда „Млад Евтимиевец“- плакет и парична награда на стойност  100 лева.  Тази година удостоен с тази награда е седмокласникът Тодор Зеленков – издигал авторитета и името на училището  в много състезания и олимпиади  с множество дипломи и медали, член на училищния парламент, знаменосец.

Скъпи седмокласници, на прага сте на нови предизвикателства. Пред вас е важната задача  да изберете желаното средно училище. Ще срещнете други учители, приятели, но искрено вярваме, че в сърцата ви  винаги ще има особено място за ОУ „Св. Патриарх Евтимий“!

Нека се сбъднат вашите мечти!

Уверени сме, че ще направите правилните избори!

От сърце ви пожелаваме с лекота да преминете и това предизвикателство.

Носете с чест и гордост  името  „евтимиевци“ и разнасяйте славата на ОУ “Св. Патриарх Евтимий“. Множете успехите си!

На добър час, мили седмокласници!

Весело лято!