Ден на толерантността в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ – гр. В. Търново

На 16 ноември всяка година се отбелязва Международният ден на толерантността. Традиция, която води началото си с приемането на Декларация за принципите на толерантността, утвърдена на Общо събрание на ООН през 1996г.

„ Вплетени сме един в друг. Предаде ли се някой, други падат. Всички сме свързани, но за съжаление малко го осъзнаваме. Други тъкат до мен моята собствена история, аз тъка тяхната“…Това е посланието, което отправя към всички деца по Света 13-годишната Аня Розен – победител в международен конкурс за рисунка. Нейният начин на виждане за свързаността помежду ни бе тънката идейна нишка, по която се движеше Деня на толерантността в училище. Представители от ученически съвет изработиха стена на посланията, в която подредиха снимки от „хванати“ моменти на толерантност в нашето училище и подариха цветни календари с рисунката на Аня Розен, която е избрана от 600 000 деца по света. Музиката, която нежно допълваше празничната атмосфера, беше благодарение на изпълнението на китара от Белослава Иванова от 5а клас.

Програмата ни завърши с посланието:„ Нека се стремим да бъдем повече толерантни – светът е шарен и точно затова е красив!“…