Калиграфия – изкуството да пишем красиво

Церемония по награждаване на отличилите се участници в Общински конкурс по калиграфия, организиран за втора година от Кметство – гр. Килифарево и ОУ “Неофит Рилски“, се проведе на 31.05.2019 година в парка пред НЧ “Напредък“ в гр. Килифарево.

От над 450 участници от 17 училища от област Велико Търново , малките калиграфи от нашето училище грабнаха цели пет награди!
В първа възрастова група поощрителната награда грабна Боряна Митева от I г клас с класен ръководител Силвия Пенева.
Във втора възрастова група първото място зае Ивон Кънчева от II б клас с класен ръководител Павлина Йорданова. В същата група трето място бе присъдено на Елена-Теодория Станчева от IV д клас с класен ръководител Стойна Никова.
Специалната награда за художествено оформление получи Ивелина Петрова от III б клас с класен ръководител Галина Генчева.
Наградата на ОУ “Неофит Рилски“, гр. Килифарево журито присъди на Елина Лещакова от III д клас с класен ръководител Красимира Колева.
Със специална награда бе удостоена и д-р Ренета Минчева като класен ръководител на клас с най-много участници в конкурса.

Отличените участници получиха медал, грамота и предметна награда.

Честито на отличените и помнете, че калиграфията изисква търпение, упражнения и най-вече увереност. Без тези качества не се постига успех или този успех не е траен. Вярвайте, че можете. Изкуството на калиграфията си струва, то помага за изграждането на характера, за усъвършенстване на почерка, за развитието на усета за красота в ръкописа.

Можете да научите калиграфско писане само в пълен мир и хармония със себе си – това е най-важното правило, за което не бива да забравяте.