Клуб „Родолюбци“

 

Ръководител: Красимира Колева
Длъжност: Старши учител I – IV клас в ОУ „Св. П. Евтимий“ гр. В. Търново
Образование: ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”
Специалност: Начална училищна педагогика


Очаквани резултати:   Съпричастност към местното историческото наследство в литературата, архитектурата и традициите.

Описание: Запознаване и изучаване на историческите забележителности в град Велико Търново.
Изисквания: Няма специфични изисквания.
Продължителност на учебния час: 40 мин.
Възраст: от 3 до 3 клас.
Брой часове: 42.
Начална дата: 6/2/2019г.
Крайна дата: 31/5/2019г.


Групата за занимания по интереси „Родолюбци” е сформирана от ученици от ІІІ д клас, при ОУ „Св. Патриарх Евтимий”. Дейността й е свързана с опознаването на историята и забележителностите на родния край. С голям интерес и вълнение третокласниците разгледаха музеите „Затвора” (Конака) и Сарафкината къща.

На 19 февруари се преклониха пред паметта и делото на Васил Левски.

През месец март третокласниците от групата по интереси „Родолюбци” се докоснаха до богатата история на нашия град в Мултимедийния център „Царевград Търнов”. Видяха под формата на скулптури и стенописи исторически личности и паметни събития от периода на Второто българско царство.
В навечерието на празника на града посетихме Паметника на Асеневци и Музей „Възраждане и Учредително събрание”. Учениците, под ръководството на г-жа Джамбазова от ЦПЛР при Общински детски комплекс, запознаха малките родолюбци с интересни факти, свързани с паметника и празника на града.

Третокласниците разгледаха с голям интерес експозициите в Археологическия музей и отново се убедиха в хилядолетната история и култура на Великотърновския регион.
Впечатлени бяха и от единствения по рода си Парк – музей с миниатюри „Търновград – духът на хилядолетна България”. Видяха и се запознаха с умалените размери на знакови забележителности и обекти от цялата страна.
С нетърпение очакват и се вълнуват коя ще бъде следващата забележителност, която ще посетим.
[gs-fb-comments]