Мартенските ни отличници

През погледа на последните мартенски дни, 2019 г. изглежда много оптимистична за  учениците от I до VII клас  на ОУ „Св. Патриарх Евтимий“- гр. Велико Търново.

Тази година отново постигаме забележителни успехи,  в редица състезания с участие на наши ученици.

С гордост заявяваме, че на зимния кръг на международното състезание „Математика без граници“ нашите участници спечелиха 16 медала – 2 златни, 5 сребърни и 9 бронзови, от които само 14 са завоювани от  ученици от I – IV клас.

Разбира се, това не е нищо изненадващо за талантливите ни деца. Нека да припомни, че през есенния кръг на същото състезание медалистите отново бяха 14. Това не се случва всяка година и е много трудно да се постигне като резултат.

На 23 март 2019 се състоя националния кръг от състезанието „Ключът на музиката“ в АМТИИ-Пловдив, организирано от МОН. В това състезание участие взеха  две четвъртокласнички от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“- гр. Велико Търново: Елица Мариянова Станоева от IV „е„ клас с преподавател Светлана Петрова и Мария Петрова Иванчева от IV „ж“ клас с преподавател Валя Тодорова. Състезанието даде възможност на учениците да демонстрират своя талант и придобитите знания и умения  в началния етап на основната образователна степен.