Поводи за гордост с нашите ученици!

             Андреа Симитчийска

от Vе клас е сред първите ученици в страната, отличена с награда и грамота за оригинално есе в Национален конкурс на малките философи“ Малкият принц“ – Селановци 2020, популяризиран със съдействието на МОН и РУО – гр. Враца.
            Целта на конкурса беше да се даде възможност за творческа изява на нестандартна детска философска мисъл, провокирана от вечната мъдрост на „ Малкият принц“ по едноименното произведение на Антоан дьо Сент Екзюпери.

            Конкурсът сe провежда на два етапа. В първия етап всички участници пишат по една и съща тема. Тази година до определената дата – 31.01.2020г., 96 автори от 31 училища, 17 области от цялата страна изпратиха своите творби на тема: ,,Ако искам да видя пеперуди, трябва да изтърпя две-три гъсеници“.

             Седемчленно жури оцени и класира  есето на нашата ученичка Андреа Симитчийска  сред най-добрите творби. В състава на журито участваха: Мирослава Николова-Представител на „Монтесори” за България, Петя Русинова – Директор на ОУ „Н.Й.Вапцаров”, Росица Койнова – Кмет на с.Селановци, Соня Дамянова Старши експерт по БЕЛ в РУО Враца, Камелия Мерджева – представител на Община Оряхово, д-р Милена Димитрова – представител на УН „Н.Й.Вапцаров” с.Селановци и Калина Кунчева – Представител на Народно читалище „Самообразование 1894”.