Първи учебен ден

На 17.09.2018 година с много трепет и емоции беше открита новата 2018-2019 учебна година в ОУ „Св.Патриарх Евтимий“.

Гости: инж. Даниел Панов – кмет на Община Велико Търново, Венцислав Спирдонов – председател на Общинския съвет на Община Велико Търново, инж.Розалия Личева – началник на РУО, Пенка Игнатова – директор Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“, проф. дн Венка Петрова Кутева-Цветкова – председател на Обществения съвет към училището, членове на настоятелството и много родители, бивши възпитаници на училището и граждани.

Поздравително слово произнесоха инж. Панов, проф. дн Кутева и разбира се г-жа Иваничка Петкова – директор на училището:

Уважаеми гости, скъпи родители, колеги и ученици!

Ето, че отново сме заедно в очакване на първия училищен звънец. Измина неусетно безгрижното лято, изпълнено с весели игри и забавления.
Пред нас е новата учебна година, заредена с очаквания за високи достижения и много труд.
Драги ученици, училището Ви посреща с освежени класни стаи, с грейнали, нови 750 шкафчета в коридорите, които ще олекотят вашите раници. Всеки от Вас ще има своето самостоятелно шкафче, в което ще си оставя спортния екип, учебните пособия и личните си вещи.
С помощта на родителите и класните ръководители, втори и пети клас ще влязат в обновени стаи с нови, свежи цветове и нови чинове.
Всичко това е за Вас, нашите ученици, за да се чувствате спокойни, работейки в приятна обстановка във вашия втори дом.
През тази учебна година, всеки ученик ще има достъп до електронния вариант на учебниците, по които ще се обучавате и ще можете да четете уроците и от телефона – дори извън училище.

Благодарим и на Вас уважаеми родители за помощта, която ни указвате, за съпричастността и доверието!
На Вас уважаеми колеги, пожелавам една успешна, спокойна и изпълнена с високи резултати учебна година!

Успех и сполука на всички!

Поздравителен адрес от Главна дирекция „Национална полиция“:

СКЪПИ РОДИТЕЛИ

Днес Вашите деца престъпват прага на училището, тук те ще преоткриват света и ще намерят нови приятели. За първи път те ще чуят училищния звънец, който ще ги води през годините към нови знания и умения.

Още през 2017 година, Главна дирекция „Национална полиция“ е изготвила брошури за безопасното поведение на децата, с които молим да ги запознаете по подходящ за тях начин.

Полезна информация за Вас и Вашите деца, както и самите брошури може да намерите в интернет страницата detskasigurnost.bg

Инспектор на детска педагогическа стая, обслужващ района, в който се намира училището е Генади Стоянов Тодоров: 062 / 662-324.

На добър час!