Седмица на книгата в 5 клас

Седмицата на книгата е към своя край, но това, което следва  е „един започнат  в детството  проект“, защото петокласниците научиха за „77 неща, които могат да направят с книгата“… Така забавно и увлекателно започна разказа си нашият гост – Бояна Узунова, която е бивша възпитаничка на ОУ „Св. Патриарх Евтимий“.

                 В момента Бояна учи в ПЕГ „ Проф. д-р Асен Златаров“ и е сред  отличените в 36-тото издание на Национален конкурс за поезия „ Веселин Ханчев“.

                 В часовете по БЕЛ децата слушаха откъси от книгата: „Страната наопаки“ на български автор с псевдоним – Макс Юнг  и получиха“ слънце“ със съвети от Георги Господинов, в които научиха  –  как могат книгите да се миришат, могат просто да се гледат и да се „посаждат“.

                Включването на сетивата в четенето продължи с драматизация на любим герой от изученото до момента. Някои обуха обувките на любим старогръцки герой и се разходиха из свещените страници на старогръцките митове. Други нарисуваха това, което ги е развълнувало, а трети изиграха приказката, която носят още в себе си от ранното си детство.

                За финал всеки от тях допря ухо до корицата на любима страница и разбра, че слухът е третото сетиво, с което могат да „опитат“  книгата.