С обновена сграда ОУ „Св. Патриарх Евтимий” посреща 49-ия си патронен празник


Освен санирането на училищната фасада  ремонтирани са класните стаи на четвъртия етаж. С финансиране по програмата за енергийна ефективност са монтирани окачени тавани, сменена е електрическата инсталация и са поставени лед лампи. С подобно осветление е обзаведен и физкултурният салон, газифицирана е кухнята на училищния стол, С проект за 18 100 лева училището е оборудвало зала с нови 20 компютъра и интерактивна дъска.

Празникът се отбелязва тържествено на 20 януари,  деня на св. Патриарх Евтимий.  Празничната седмица  мина под наслов „Ние пазим вярата, традициите, градим бъдещето“.  Бяха изготвени табла и презентации от учениците за живота и дейността на  св. Патриарх Евтимий, рецитал посветен на делото на Патриарха, изложби с детски творби. Тъй като тази година 20 януари се пада почивен ден – учениците и преподавателите  го отбелязаха на 19 януари  с посещение на театралния спектакъл „Величието на Асеневци”. Най–малките – първокласниците  гледаха  и се забавляваха с представлението  „Четирима братя“, отново постановка на ДМТ „Константин Кисимов“. Билетът на всяка от постановките струва 6 лева, но с решение на Обществения съвет училищното настоятелство пое половината от сумата, като подарък за празника на всички ученици.

Преди постановката приветствие послучай празника на училището за всички присъстващи представи директорът на училището г–жа Иваничка Петкова. Бяха връчени грамоти и награди на изявени ученици в конкурси и национални състезания от начален и прогимназиален етап и техните преподаватели. Наградите връчиха председателят на Обществения съвет проф. д-р Венка Кутева и председателят на училищното настоятелство Петко Петков. Учредената миналата година награда „Млад евтимиевец” ще бъде обявена в края на учебната година. Идеята на преподавателите е да проследят развитието на седмокласниците до край, включително и представянето им на националното външно оценяване.