Училищни празненства в чест на нашия патрон – Свети Евтимий, Патриарх Търновски

Уважаеми ученици, родители, колеги

Наближава една светла дата – 20 януари – Патронен празник на нашето училище „Свети Патриарх Евтимий“. Тя е свята не само за училището ни, но и за цялата търновска общественост, тъй като е свързана с името на Патриарха Евтимий Търновски, виден български средновековен духовник, авторитетна фигура в православния свят, отдал живота си за възхода на българската книжовност.

По този повод посвещаваме седмицата от 18 до 22 януари на нашия патрон. Тя ще бъде изпълнена с много събития, срещи с видни търновски учени и общественици, изложби, конкурси, поднасяне на цветя.

Всички дейности ще преминат при спазване на приетите противоепидемични мерки за безопасност, без струпване на много лица на едно място, без смесване на паралелки и при спазване на дистанция.

Срещите с известни личности ще се провеждат с отделни класове или в електронна среда.

Програмата, посветена на празника, включва:

  1. Конкурс за рисунка, есе, разказ на тема „Патриарх Евтимий- патрон на моето училище“- срок за представяне на материалите до 16.30 часа на 15.01.2021 г., на главния вход на училището, при портиера.

В деня на празника във фоайето на главния вход ще бъде подредена изложба с представените материали. В сайта на училището ще бъдат представени отличилите се и наградени творби.

  1. На 18.01.2021 г., от 9.00 до 12.00 часа, ученици от трети и четвърти клас ще проведат срещи с преподаватели от историческия факултет на Великотърновския университет, известни търновски общественици, членове на Училищното настоятелство.
  2. На 20.01.2021 г. от 10.00 часа – празнично радиопредаване по училищната уредба за присъстващите в училище ученици.
  3. В деня на празника, 20.01.2021 г., след 11.00 часа, по паралелки -поднасяне цветя на барелефа на патрона.

Във връзка с пандемичната обстановка  няма да организираме общо тържество за цялото училище.

20.01.2021 г. ще бъде учебен ден с нормални учебни занятия.